2009 m. rugpjūčio 30 d., sekmadienis

Po visko

Savaitė Vyriausybėje baigėsi, o įspūdžiai išsakyti dar ne visi. Net nežinau, ar išvis įmanoma juos visus išrašyti žodžiais, bet pamėginsiu.

Trečiąją dieną Ūkio ministerijoje sudalyvavome rytiniame ministro Dainiaus Kreivio, jo patarėjų ir viceministrų susirinkime. Nors tikėjausi griežtos, darbingos atmosferos, pamačiau visai ką kita – šmaikščios replikos ir visokie minčių ,,perliukai“ liejosi per kraštus, viskas priminė greičiau linksmą draugų susitikimą, nei rimtą posėdį. Žinoma, nenoriu sudaryti įspūdžio, kad ministerijos vadovybė tik geria kavą ir pokštauja – visi reikalai, numatyti posėdžio darbotvarkėje, buvo apsvarstyti iki griežtai numatyto laiko – pusės dešimtos. Ministras išskubėjo į susitikimą, o mes patraukėme į Ūkio strategijos departamentą. Galiu drąsiai sakyti, kad departamento direktorė Živilė Glaveckaitė paliko vieną iš šilčiausių įspūdžių visos stažuotės metu. Supratome, kad dirbdamas valstybės tarnyboje turi nevengti į viską pažvelgti su humoru, ( kitaip neištversi :D ), o jos pareigų atveju svarbu mokėti iš daugybės blogybių rasti kažką gero – vienaip ar kitaip, tai turėtų būti pritaikoma ir kasdieniame gyvenime. Tiesiog ačiū Jums! Po pietų, kaip ir visi projekto dalyviai gavome progą stebėti Vyriausybės posėdį. Nemeluosiu – labai įdomu nebuvo, bent jau susipažinome, kaip viskas vyksta. Tiek.

Ketvirtadienį pradėjome susipažinimu su Prekybos departamento ir Struktūrinių fondų valdymo skyriaus veikla, vėliau keliavome į LEPA - Lietuvos ekonominės plėtros agentūrą, kur mus pasitiko personalo vadovė Melda Ivoškaitė ir visą dieną rūpinosi mūsų užimtumu agentūroje. Pirmiausia gavome progą susipažinti su generaliniu direktoriumi Mantu Nociumi ( ačiū Jums už tikrai šiltą priėmimą! ), vėliau – su Tarptautinės prekybos plėtros, Investicijų skatinimo, Rinkodaros ir komunikacijos departamentų darbu. Apsilankymas šioje agentūroje liko vienas iš geriausių prisiminimų apie stažuotę!

Penktadienį vykau į INVEGĄ - garantijų instituciją, teikiančią garantijas kredito įstaigoms už mikrokreditus, naujoms įmonėms už paskolas verslui pradėti bei įmonėms už paskolas verslo plėtrai. Keista buvo išgirsti, kad įmonės, nors ir skundžiasi sunkmečiu užgriuvusiomis problemomis, visai neskuba prašyti pagalbos, kurią ši institucija teikia...
Tiesa, dar vienas ačiū Astai Slapšienei už išsamų supažindinimą su institucijos darbu ir kantrybę atsakinėjant į daugybę man kilusių klausimų! :}
Po pietų visa projekto ,,Šešėlinė Vyriausybė“ vėl susirinkome Vyriausybės posėdžių salėje, kur kiekvienas galėjome išsakyti savo įspūdžius, pasiūlymus projekto tobulinimui. Tuo projektas, kaip bebūtų gaila, baigėsi. Liko atminimo nuotraukos, nauji kontaktai, daugybė įspūdžių ir naujų žinių. Džiugu!

Atskirą padėkos žodį noriu tarti savo kolegėms Ūkio ministerijoje Gintarei Masiulytei ir Malvinai Majauskaitei už visada gerą nuotaiką, mumis besirūpinusiam Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros politikos skyriaus vedėjo pavaduotojui ( ech, koks ilgas pavadinimas :D) Mindaugui Pečiuliui, ir galų gale – Filaretų Jaunimo Nakvynės Namų gyventojams ( tikriausiai, nereikia nė sakyti už ką ;} ).

Linkėjimai visiems! 

Iki susitikimo!

Aistė Norkutė ;}

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą