2009 m. rugpjūčio 24 d., pirmadienis

Pirmadienis ŠMM

Na, ką gi, pirmoji projekto diena:) Ji prasidėjo ne nuo ministerijos ir netgi ne nuo Vyriausybės, o nuo Jaunimo namų Filaretų gatvėje. Labai smagiai nusigavusius iki Vyriausybės, mus pasveikino Ministras Pirmininkas, tuoj išskubėjęs į kassavaitinį pasitarimą. Tuomet projekto dalyviai ėmė skirstytis į ministerijas.
Į ŠMM žingsniavome trise: dvi abiturientės ir pirmakursė, žinoma, labiausiai besidominčios aukštojo mokslo reforma. Visgi šios ministerijos veikla apima kur kas daugiau sričių. Tai ir pradinis, ir bendrasis ugdymas, ir t.t. Iš pradžių patekome į Ryšių su visuomene skyrių. Ten darbuotojos paaiškino, kad vasara - ne pats tinkamiausias metas praktikai tokioje ministerijoje, nes mokyklos bei ugdymo centrai dar tik bunda iš atostogų (nereikia manyti, kad tinginiaujama visus metus;)). Vis dėlto pirmoji diena, kurios planas iš esmės gimė spontaniškai, paliko išties puikius įspūdžius ir... gerą nuotaiką;) Aišku, ne be kolegių stažuotojų pagalbos;)
Ryte išnaršėme ministerijos užkaborius. Viename jų netgi aptikome kavinę;) Papietavusios surengėme apsilankymą Strateginio planavimo ir analizės skyriuje, kur kiek plačiau susipažinome su jo veikla, kuri iš esmės apima švietimo kaitą, jo procesus. Tada mūsų laukė ko gero didžiausias šiandienos įvykis - susitikimas su ministru Gintaru Steponavičiumi. Deja, jis truko vos kelias minutes, nes ministro darbotvarkė buvo gerokai labiau užimta nei mūsiškė;) Taigi, šiandienos vinimi tapo Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus posėdis. Skamba nuobodžiai, ar ne? Bet liūdėti neteko! Tarp darbuotojų virė karštos diskusijos, todėl tikrai nebuvo laiko nei miegoti, nei net prisnūsti! Įspūdį paliko labai energinga skyriaus vedėja. Ji pasistengė, kad mes ne tik smaksotume, bet dalyvautume diskusijoje bei galėtume pasakyti ir savo nuomonę tam tikrais klausimais. Vėliau posėdžiautojus aplankė viceministras, kuriam teko užtrukti, matyt, ilgiau nei planavo:) Galėjome jam užduoti klausimus ir išgirsti atsakymus iš pirmų lūpų. Nesu tikra, ar po šio pasitarimo viceministro darbo diena baigėsi, bet mūsų - taip:)
Tokie gal kiek padriki įspūdžiai po pirmosios dienos:) Žinoma, rašliava toli gražu neatspindi nei jausmų, nei nuotaikos, bet viliuosi, kad nors truputį pavyko juos perteikti:) To be continued, kaip sakoma;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą