2009 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

LRVK

Apsauga mums ir vėl neleido išeiti. Man rodos, jiems jau atsibodo trečias išėjimas per dieną. Juos galima suprasti. Liepė valgyti bufete. Pagaliau susitarėm. Tai tiek. Apsauga čia linksma.

Per šias dvi dienas sėdėjome ne viename rimtame posėdyje. Pirmadienį praleidome Vyriausybės pasitarime, kuriame patvirtintus nutarimus vėliau svarsto Vyriausybės posėdyje. Pamatyti tikrai buvo ką - klausimai keitė vienas kitą, ministrai diskutavo, pokštavo ir galų gale sutarė... {Gebėjimas pasijuokti iš savęs sprendžiant rimtus klausimus pasirodė būtina savybė}. Antradienį - Ministerijų atstovų pasitarimas, kuriame priimti nutarimai keliauja į Vyriausybės pasitarimą... Žodžiu, ilgas ir gražus demokratijos ratas.

Antradienio rytas. 8.30 - Ministro Pirmininko kabinetas. Interviu Lietuvos Žinioms. Klausiant "lemiamo" klausimo apie projektą "Moksleiviai - į Vyriausybę" suskamba telefonas (tai, žinoma, bus iškirpta ir jūs to neišgirsite). Bet visa kita - rimta ir įdomu. Ant stalo paklotas "Financial Times", kavos puodelis ir du patarėjai. Žinoma, ausį rėžė grubi žurnalistės kalbos kultūros klaida - kas šiais laikais sako "įtakoja"?! (Turbūt daug kas atsakys "aš", o nereikėtų...) {pasakė ji}. Buvome sužavėti, kaip visi aplinkiniai tyliai geria kavą... O jei rimtai - interviu buvo tikrai įdomus - paklausykit - www.lrv.lt

Tiesa, pirmadienį maloni ponia (R. Laukutienė) iš Vyriausybės aprodė mums visą pastatą, papasojo jo istoriją... Svarbiausia, ką turėjome įsidėmėti - šis pastatas puikiai tinka senamiesčio architektūroje, yra veik nepastebimas, demokratiškas... Žodžiu, architektas Čenavičius pasistengė. O kitą dieną buvome supažinti su Ministro Pirmininko protokolu ir jo subtilybėmis: patikėkite, nėra taip lengva suorganizuoti susitikimą su aukšto rango valstybės atstovais ir nepamiršti teisingos spalvos kaspino ar gėlės...

Ką mes dar pamiršome? Apsilankėme finansų ministerijoje {Vilniaus vartai}, paklausėme paskaitos apie Europinių lėšų, BVP, BPD ir suderinamumo sąsajas (arba atvirkščiai). Įvairios mutacijos. O dabar geriam arbatą ir laukiam susitikimo su Saulėlydžio komisijos pirmininku V. Milakniu. Neabejojam - bus įdomu.

Pijus ir Unė

3 komentarai:

  1. Sveiki, moksleiviai. Labai įdomus projektas. Sveikinu! Gal jūsų tarpe yra moksleivių iš Širvintų? Ar visi vilniškiai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,
    Indrė Gedrimaitė, kuri stažuojasi Finansų ministerijoje yra iš Širvintų.
    :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ir aš, Gintarė Masiulytė, esu širvintiškė :)

    AtsakytiPanaikinti