2009 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

2-oji diena ŠMM

Ši diena išskirtinė - nes šiandien į ŠMM suvažiavo visa Lietuvos švietimo elita, į kasmetinę ,,Apskričių viršininkų ir savivaldybių administracijų švietimo padalinių vedėjų rudens konferenciją‘‘=)). Tikrai malonu buvo juos visus pamatyti Ovalioje Salėje, o su kaikuriais net teko susipažinti.
Pirmoje konferencijos dalyje buvo daug kalbėta apie institucijų modernizavimą. VRM vice ministras pristatė šių metrų regioninės politikos strategiją. Finansų ministerijos darbuotojas savo naujienom nepradžiugino, nes finansavimas yra stipriai mažinamas, būtent 2009 ir 2010m. labiausiai.
12 val. prie ministerijos įvyko 450-ojo geltonojo autobuso iškilmingas perdavimas Pasvalio savivaldybės mokyklai.
Diskusija buvo idomiausia, ji įvyko tik atroje dalyje. Tęsiesi daugiau nei 2 valandas, bet ir to ,sakyčiau, neužteko...Visi kalbėjo pernelyg abstrakčiai, truko tikslumo, problemų sprendimo. Kaip pasakė Steponavičius: ,,Nustokim barstyti į save pelenais.‘‘=))
pvz.: Taigi ko šiandien trūksta sėkmingai mokyklai?
- laiko, kokybei gerinti
- pasitikėjimop mokytojais
- dialogo tarp mokytojų ir tėvų, kaip pasisakė drąsioji Marija
- neformaliojo ugdymo
- daugiau praktikos, negu teorijos – pasakė Roberta, kuri buvo lyg žvaigždutė šioj tamsumoj=)))

Mano manymu, gerai, kad nieks nepasakė, jog trūksta pinigų... reiškia, jog ne taip ir blogai gyvenam...kur toji krizė???=))
Galimas kitas variantas... Gal visgi nieko netrūksta, o papraščiausiai nemokame to panaudoti arba išvis nesinaudojame.
Gerai pasakė, vice ministras, Vaidas Bacyc:,, Svarbiausia pasitikėjimas, kad aš galiu.‘‘ Diskusija tikrai buvo gan idomi, veiksmas taip greitai vyko. Bet gėrio niekad nebūna per daug, po diskusijos turėjome edukacinę programą – apsilankėme Valdovų rūmuose=)))
Kas mūsų laukia rytoj??? Jau nekantrauju....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą