2009 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

Įspūdžiai iš URM'o

Antrai dienai einant į pabaigą pats laikas pasidalinti įspūdžiais. Kadangi tai pirmas tokio pobūdžio surengtas projektas, buvo gana sunku pasakyti, ko iš čia galima tikėtis.. Pasakoti viską iš eilės tikrai nėra reikalo, tiesiog noriu pasakyti, kas buvo įdomiausia.
Tik atvykus buvo gauta labai detali programa ir viskas vyko tikrai labai punktualiai vos ne minutės tikslumu, taip pat, URM'e dirbantys žmonės pasirodė tikrai malonūs ir į moksleivius, atvykusius į Vyriausybę, bent pasirodė, kad žiūrėjo kaip į sau lygius - turbūt iš diplomatų nieko kito nereikėjo tikėtis, jei taip nesielgtų, negalėtų vadintis diplomatais.
Atvykdamas čia gana nedaug žinojau apie rotacijos principą ir galbūt dėl to tai pasirodė įdomiausia diplomatų darbo dalis. Darbas tikrai dinamiškas, žmonės vienoje vietoje ilgai neužsisėdi ir kiekvienas turi labai individualios ir svarbiausia įdomios patirties. Vis dėl to, iškyla klausimas, kaip diplomatams sekasi šeimyniniai reikalai, jei darbo, o dažniausiai ir gyvenamąją vietą privalu keisti kas tris metus? (Nežinau kodėl, to paklausti nesinirėjo pabendravus su žmogumi vos pusvalandį)
Kadangi rytoj, trečiadienį, laukia labai aktyvi diena, dabar daugiau neišsiplėsiu, nes tikiuosi, kad šie įspūdžiai nublanks;Dd

Dar noriu pareklamuoti šiandien matytą Jono Meko 4 dalių dolumentinį filmą apie Lietuvos nepriklausomybės atgavimą. Kaip tai atrodė iš šalies, eilinio amerikiečio akimis??

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą