2009 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

Dienos UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJOJE

Galbūt anksčiau nesusimąsčiau, kiek daug naudingos patirties galima įgyti vos per kelias dienas. Ką gi, dabar turiu progą ne tik apie tai pagalvoti, bet ir pajausti visą tą gausą, kuri, net neabejoju, yra neįkainojama ir labai pravers ateityje.
Atlikti praktiką Užsienio Reikalų ministerijoje man, kaip mokinei, yra išties "didelė garbė". Jau pirma diena praleista su ministerijos darbuotojais paliko puikius įspūdžius ne vien dėl šiltų ir taip atsidavusių savo darbui žmonių, bet ir dėl pačios darbo specifikos, su kuria taip išsamiai supažindino darbuotojai. Be abejo, pažintis su URM ministru V. Ušacku liks neišdildoma - jis mus ne tik pasikvietė į savo kabinetą, bet pasiūlė pasėdėti jo kėdėje, turėjome galimybę dalyvauti ministro ir jo patarėjų posėdyje dėl Slovakijos užsienio reikalų ministro atvykimo. Apsilankymas ministerijos departamentuose ir susipažinimas su jų veikla bei funkcijomis leido mums viską pamatyti iš tos tikrosios pozicijos - pačios artimiausios ir natūraliausios. Džiugu, jog teko dalyvauti ir kultūriniuose renginiuose: Baltijos kelio ir litvakų paveldo nuotraukų parodų atidarymuose, ambasadoriaus A. Eidinto knygos „Aukštai šaltos žvaigždės“ pristatyme. Pasijutome kaip lygiateisiai ministerijos darbuotojai, kadangi gavome ir praktinio darbo: reikėjo parengti pranešimus spaudai, atnaujinti internetines svetaines.
Džiugu kiekvieną dieną ministerijoje pradėti su šypsena. Jomis mus pasitinka URM darbuotojai, (vis dėlto praėjo jau trečia mūsų „darbo“ diena su jais :) , slapta įpratome juos vadinti kolegomis :) . Tikimės iš čia pasisemti kuo daugiau žinių, parsivežti kuo daugiau patirties ir kuo daugiau jos pritaikyti praktikoje. Kažin, ką atneš rytdiena?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą