2009 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

Antra diena besišviečiant

Tai va, pralėkė prašuoliavo antroji diena ŠMM ir vėl dalinuosi mintimis mintelėmis:)
Pradėsiu nuo to, kad apie šiandienos dienotvarkę sužinojau ryte per radiją. Pasirodo, laukė toks dalykas, kaip "apskričių viršininkų ir savivaldybių administracijų švietimo padalinių vedėjų tradicinė konferencija" (Copy - Paste iš smm.lt, nes pavadinimas labai ilgas ir įsimenamas įsidarbinus ministerijoje arba neįsimenamas išvis;)). Štai koks neeilinis įvykis! Visgi, minėtajai konferencijai įsibėgėjus ir išklausius pranešimų (tai buvo pirmoji dalis), aplankė mintis, jog tokiose konferencijose turėtų kalbėti kad ir vakarykščio Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus posėdžio pirmininkė:) Tada tikriausiai tradicija taptų rinktis ne kasmet, o bent jau kas pusę metų;)
Kas gi toliau? Ogi jubiliejinio, 450-ojo, geltono autobusiuko palydos!:) Jame, beje, dalyvavo ir vaikai, šokę, dainavę bei nepabijoję ministrui tiesiai šviesiai išrėžti, kad jis - "nelabai protings":D Bet ne be priežasties taip atsitiko - jis neįminė mįslės;) O ji tokia: miške gimęs miške augęs, prie kelio stovi, kepures verčia. Kas gudresnis?;) (Atsakaymas pabaigoje).
Visiems sugužėjus į Ovaliąją salę po pietų pertraukos, prasidėjo diskusija. Prisipažinsiu, visos nemačiau, bet ji paliko geresnį įspūdį nei pranešimai;) O priėjus "mirties tašką", buvo paskelbta, kad pabaigai laukia ekskursija į Valdovų rūmus ir Nacionalinį dailės muziejų ("Šventė yra tiek, kiek žmogus pats geba ją susikurti" ar kažkas panašaus, anot viceministro V.Bacio;)). Na, Valdovų rūmų klausimui išnagrinėti, aišku, reikėtų atskiro blog'o, bet džiaugiuosi pasinaudojusi proga juos aplankyti, nes, kaip žinoma, dabar ten patekti ne taip jau paprasta - ant galvos gali užkristi plyta:) Beje, dailės muziejuje irgi buvo gana įdomu: ten dar eksponuojami visokie beveik tūkstančio metų senumo (aišku, ir naujesni;)) dokumentai, susiję su Lietuva, - plunksna išrašyti pergamentai su antspaudais ir vizomis... Nepalyginsi su dabar leidžiamais raštais:)
Tai tokie šiandien įspūdžiai. Tikiuosi, kad juose bus galima rasti bent ką nors naudingo ar įdomaus:) Iki ryt, atsakymas - kryžius;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą