2009 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM)

Sveiki :) Noriu pasveikinti visus šio projekto dalyvius ir organizatorius, nes praėjo tik antroji diena, bet esu kupina įspūdžių iš šio projekto.
Aš, Aistė Pucilauskaitė, praktiką atlieku Sveikatos apsaugos ministerijoje. Antrąją stažuotės dieną, anksti iš ryto, teko susitikti su SAM ministru Algiu Čapliku. Šis susitikimas paliko labai malonų įspūdį, nes ministras mus priėmė labai šiltai ir draugiškai. Diskutavome įvairiais klausimais iš sveikatos srities, supažindino su sveikatos apsaugos reforma.
Po susitikimo su SAM ministru patraukėme į Lietuvos AIDS centrą. Ten mus labai maloniai priėmė šio centro direktorius Saulius Čaplinskas. Sužinojome daug naudingos informacijos apie šio centro veiklą, struktūrą, vykdomus projektus.:) Iškart po to nuvykome į Nacionalinį organų transplantacijos biurą. Noriu padėkoti už labai įdomų pokalbį, nes sužinojau daug naudingos informacijos. Diskutavome, nors ir skaudžiomis, tačiau labai svarbiomis organų donorystei temomis.
Toliau mūsų laukė Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba. Po šio apsilankymo esu visiškai tikra, jog vaistai Lietuvoje yra labai kruopščiai ir atsakingai tikrinami, todėl dėkoju čia dirbantiems žmonėms už tai.
Dieną pabaigėme Vilniaus teritorinėje ligonių kasoje. Buvo tikrai smagu ir įdomu, nes atsakė į visus neaiškius mums klausimus.

p.s. dėkoju Sveikatos apsaugos ministerijai už priėmimą, o ypač A. Blažienei :)
p.s. ir savo kompanjonei Aurelijai :)

Pagarbiai,
Aistė P.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą