2009 m. rugpjūčio 24 d., pirmadienis

1-oji diena ŠMM

Labai laukiau šios dienos ir kai galiausiai ji išaušo, negalėjau tuo patikėti.. Darbą pradėjome ŠMM Ryšių su Visuomene skyriuje. Iš pradžių prisistatėme ir papasakojome, kas mus konkrečiai domina šios ministerijos veikloje. Mūsų nuomonės sutapo: labiausiai norėtume sužinoti apie šių metų Aukštojo Mokslo Reformą, o galimybei pasitaikius norėtume apsilankyti ŠMM Studijų departamente, bei įvairiausiuose centruose pvz; Lietuvos jaunųjų gamtininkų centre arba Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centre. Aida Janionytė, šio skyriaus darbuotoja, atsižvelgė į mūsų interesus (norus) ir pagal juos sukūrė mums dienotvarkę visai savaitei =)) pvz.: jau ketvirtadienį turėsime galimybę dalyvauti Švietimo įstatymų svarstymo procese. Po pokalbio mums pravedė trumpą ekskursiją po ŠMM. Paaiškėjo, kad šis pastatas ne toks jau ir mažas =)). Be galo malonu buvo susipažinti su ministru Gintaru Steponavičiumi, nors ir trumpam, bet visgi pavyko. Ministras pažadėjo, kad šią savaitę dar būtinai pasikalbėsime.
Dienos kulminacija įvyko per Pagrindinio ir Vidurinio Ugdymo skyriaus posėdį. Dr. Loreta Žadeikaitė prijungė mus prie posėdžio diskusijos. Susipažinau su vyriausiąja specialiste,Ona Čepulėniene, kuri užsiima Tautinių mažumų klausimais. Su ja pasikalbėjome apie 29 ir 30 švietimo straipsnius, kurie bus įgyvendinti 2012-2013m., j7 teigiamas ir neigiamas puses. Dovanų gavome rašiklį bei knygutę. Posėdžio metu atėjo vice ministras, Vaidas Bacys, kuris atsakinėjo į mūsų klausimus. Apie 17 valandą mūsų pirmoji darbo diena pasibaigė. Man lb ši diena patiko, todėl nekantraudama laukiu rytojaus.
Esu dėkinga savo kolegėms, Marijai ir Robertai, už gerą kompaniją. Jau užtikrintai galiu pasakyti – su jomis tikrai bus įdomu stažuotis=)).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą