2009 m. rugpjūčio 27 d., ketvirtadienis

Spūdūs ketvirtadienio įspūdžiai iš ŠMM

Ką gi, ši diena buvo viena turiningiausių per šį projektą:)
Visų pirma, ryte skubėdama į ministro spaudos konferenciją tapau vieno iš šios dienos aktualiausių įvykių - mokytojų piketo - liudininke. Ne pats džiugiausias dalykas, kuris gali nutikti, bet realybė ne visada būna maloni... Dėl tokios realybės vėlavo ir minėtoji konferencija. Nepaisant to, laiko užteko ne tik ministro kalbai, bet ir žurnalistų klausimams:) O kad jau bendravimas su žiniasklaida neužėmė daug laiko, ministras ištaikė laiko ir puodeliui arbatos su mumis ("formulė "3+1"';)). Gurkšnodami kas kavą, kas arbatą, gana jaukiai aptarėme mus dominusius švietimo klausimus. Puodeliai, nors standartiniai, bendraujant atrodė didesni nei iš tikrųjų, todėl juos teko neštis ir į švietimo įstatymo svarstymą;) Kadangi visi žinojo, kas ko nežino, šis pasitarimas baigėsi gana greitai: iš esmės įvyko darbų pasidalijimas ir žmonės išsiskirstė tų darbų dirbti:) Mes, galima sakyti, padarėme tą patį: kolegė Roberta kartu su ministru ruošėsi vykti į diskusijų laidą, o mes - į Lietuvos jaunųjų gamtininkų centrą:) Žodžiu, susiklostė visai nebloga situacija, nes būsimosios n-tosios vyriausybės kontūrai jau ėmė ryškėti (taip, taip, čia apie Tave, Roberta;)).
Įspūdžiai iš Jaunųjų gamtininkų centro? Jie išties LABAI LABAI LABAI puikūs! Deja... sunkiai išreiškiami žodžiais:) Pirmiausia mus išskėstomis rankomis pasitiko direktorės pavaduotoja Albina Niuniavienė. Nepameluosiu sakydama, jog pokalbis su ja buvo vertas Švietimo ir mokslo ministerijos, nes buvome ne tik detaliai supažindintos su centro veikla, bet ir pasidalijome mintimis apie švietimą:) Pavaduotoja aprodė kiekvieną centro kampelį, galėjome pabendrauti su neatostogaujančiais darbuotojais. Aplankėme įvairius skyrius, apžiūrėjome zoologijos kolekcijas, mini botanikos sodą, o po to mus pakvietė į direktorės Sigutės Versockienės kabinetą... kavos/arbatos su saldumynais:) Taip mielai besėdint ir besišnekučiuojant mąsčiau, kas labiausiai įstrigo per kelias valandas, praleistas centre. Kaip vieną svarbiausių dalykų, matyt, paminėčiau degančias darbuotojų akis. Visi, su kuriais turėjome galimybę pabendrauti, pasirodė beprotiškai mylintys savo darbą ir mokinius bei jiems atsidavę. Trylika mokytojų organizuoja galybę renginių, būrelių, stovyklų, seminarų, ne tik dalyvauja, bet ir patys rengia įvairius projektus. Vien tai, kad šįmet centras sutiks 56-ąjį rugsėjį, daug ką pasako. Kaip jau rašiau, įspūdžiai iš ten - kuo geriausi, bet sunkiai nusakomi. Viena galiu pasakyti: jei kada nors bus šalta, atvažiuokite į Jaunųjų gamtininkų centrą:) Turėtumėte sušilti ne dėl modernios šildymo sistemos;)
Štai taip praėjo ketvirtadienis - bene intensyviausia diena šią savaitę:) Projektas beveik baigėsi, mintys šiandien - taip pat;) Bet gal sakau ne "viso", o "iki", kaip ir gamtininkų centro darbuotojams;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą